• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۰۷/۲۶ 
  • کد خبر : ۱۱۷۴۵۲
بازدید هیأت اعزامی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی از پارك ملی علوم و فنون نوغانداری شهر منگزویی، چین

بنابر گزارش دفتر روابط بینالملل سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در مورخه 26 مهرماه سال جاری (18 اکتبر 2019) هیأت کارشناسی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در قالب انجام ماموریت پژوهشی پیرو دعوت رسمی از پارک ملّی علوم وفنون نوغانداری واقع در شهر منگزویی ایالت یانان بازدید بهعمل آوردند.

لازم به ذکر است پارک ملّی علوم و فنون نوغانداری شهر منگزویی در زمینی به مساحت 110 هکتار دارای مجموعه کلکسون درختان توت با تنوع بیش از یکصد کولتیوار باغی است که ضمن حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی کرم ابریشم همه ساله برای مصارف کل استان یانان و بخشی از کشور چین ضمن تولید تخم نوغان اجداد، تخم نوغان هیبرید تجاری F1 تولید مینماید و نیز در قالب زنجیره صنعت نوغانداری همچنین تولیداتی از قبیل دمنوش توت، فراوردههای جانبی مرتبط و مورد استفاده در پزشکی و دارویی دارد.

در این بازدید  رییس و کارشناسان پارک ملّی علوم و فنون نوغانداری شهر منگزویی ضمن استقبال از هیأت ایرانی به معرفی موزه و پارک کرم ابریشم پرداختند که در یک مجموعه نمایشگاه دایمی در قالب تصاویر و نمونه واقعی شروع نوغانداری و تاریخچه آن را در امپراتوری چین از 4500 سال پیش تاکنون را به تصویر میکشید. و نمونههای ژنتیکی درخت توت در باغ کلکسیون زنده نگهداری میشد. با بررسی ذخایر ژنتیکی ارقام جدید توت معرفی شده از این مرکز و خصوصیات ارزشمند آنها را توصیف میکرد.

سپس از مراحل مختلف پرورش کرم ابریشم، تولید تخم نوغان هیبرید و تأسیسات فراوری مستقر در مرکز ملّی بازدید بهعمل آمد. سپس از مجموعه زنبورداری مستقر در محوطه به دو روش اروپایی و چینی بازدید بهعمل آمد که 70 کُلنی زنبوران چینی و 40 کُلنی زنبوران اروپایی بهخصوص ایتالیایی نگهداری میشد.

پس از بازدید طی جلسه ای، پروفسور هانگ پین رئیس انستیتو تحقیقات علوم و فنون کرم ابریشم و زنبور عسل یانان به معرفی مشروح دستاوردها و فعالیتهای در دست انجام و توانمندیهای مرکز ملّی تحقیقات کرم ابریشم ایالت یانان پرداخت و ارقام جدید و با کیفیت درخت توت و هیبرید کرم ابریشم و نحوه شناسایی عوامل بیماریزا و مدیریت آنها را توضیح داد. ضمنا آمادگی آن مرکز برای همکاری مشترک با مؤسسه متناظر ذیل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام گردید. در ادامه جلسه آقای صورتی زنجانی رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور نیز توانمندی های مرکز تحقیقات ابریشم ایران را در قالب پاور پوینت تشریح کرد و در خصوص 4 پروژه تحقیقاتی مشترک بحث و تبادل نظر علمی و فنی صورت گرفت.  مقرر شد طی جلسه­ آتی عناوین پیشنهادی همکاریهای مشترک مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0